3 d’abr. 2011

National Geographic situa l'Atlàntida sota les maresmes de Doñana

Un equip internacional d'investigadors argumenta que la ciutat perduda va estar al nord-oest de Cadis i va ser arrasada per un tsunami


Potser Plató en els seus Diàlegs no fes més que relatar una veritat històrica i no una llegenda de l'antiguitat en esmentar l'existència al costat dels Pilars d'Hèrcules d'una fabulosa ciutat que en qüestió d '"un dia i una nit. .. desaparèixè entre les profunditats del mar ". Un grup internacional d'investigadors, amb el suport de la National Geographic Society dels Estats Units, diu que ha trobat indicis del mite que ve fascinant des de fa 11.000 anys just sota les maresmes del Parc Nacional de Doñana.L'equip de geòlegs i arqueòlegs dirigit pel professor americà Richard Freund ha invertit dos anys de treballs amb l'ajuda de fotografies de satèl lit, radars capaços de penetrar la terra, cartografia digital i tecnologia submarina. I d'acord a les seves conclusions, narrades per a la televisió en un documental especial emès aquesta setmana, amb el seu peculiar disseny circular va estar situada ni més ni menys que al nord-oest de Cadis.
El professor Freund també ha confirmat que el final d'aquesta ideal ciutat vi en forma d'un cataclisme de la naturalesa: un terratrèmol i un brutal tsunami com el sofert la setmana passada per Japó. D'acord a les explicacions ofertes per l'acadèmic de la Universitat de Hartford, a Connecticut, "resulta bastant difícil entendre que un tsunami pot arrasar fins a més de 90 quilòmetres terra endins però d'això, més o menys, és del que estem parlant" .

Passadissos sota el subsòl 

Com suport a aquestes hipòtesis, els investigadors assenyalen l'existència de restes d'altres "ciutats monument" construïdes seguint el peculiar traçat circular de l'Atlàntida. Obres situades en altres parts d'Espanya i atribuïdes a supervivents de la destrucció de la mítica ciutat descrita a les rodalies de l'estret de Gibraltar. D'acord les explicacions del professor Freund, el lloc identificat a Doñana, que resulta accessible només durant un mes d'estiu, "és el millor candidat possible mai descobert amb la major quantitat d'evidències" en comparació a altres alternatives en altres parts del món.

L'equip patrocinat per la National Geographic ha anunciat la seva intenció de tornar per a realitzar excavacions tant a la zona del Parc de Doñana com en les misterioses rèpliques detectades més cap al centre d'Espanya. Entre les evidències presentades figuren figuretes que es remunten a l'edat de bronze i una sèrie de mesures que indiquen l'existència en el subsòl, sota diversos metres d'aigua i fang a la desembocadura del Guadalquivir, d'estructures que podrien ser canals i zones d'ús comunal 
PEDRO RODRÍGUEZ
www.abc.es 
WASHINGTON 
2011.03.14 

 

1 comentari:

Anònim ha dit...

Almogaver.cat
Com sempre felicitats per la teva web. Encara que ja no funciona en Angles. Mes anem per feina:
Com que L'Atlantida tota, al Coto de Dona Ana Hummmm...???
Mira Jordi, t'ho diré ben clar, lo que honestament penso. Cada setmana, cada mes, cada volta mes i mes... I comentari a comentari, cada jornada, t'apropes mes i mes però molt mes, al Fosc Reialme castellà amb el seu nefast faraònic i propagandístic:
"Igstituto Servantes i afines Impero-colonial-castellansites".