17 de febr. 2010

Les anàlisis d'ADN confirmen que Nefertiti no era la mare de Tutankamon


El director del Consell d'Antiguitats d'Egipte no ha aclarit la identitat de la progenitora
Les anàlisis d'ADN han demostrat que el faraó Akhenaton era el pare de Tutankamon, però la seva dona, la llegendària Nefertiti, no pot ser la seva mare, ha declarat avui el director del Consell Suprem d'Antiguitats d'Egipte, Zahi Hawass.
L'expert ha presentat a la premsa els resultats de les anàlisis genètiques sobre la mòmia del jove rei, mort fa més de 3.000 anys, i d'altres mòmies que poden pertànyer a la seva família. Els estudis pretenen aclarir les hipòtesis sobre la seva filiació i la seva mort.

      
Científics alemanys
Aquestes anàlisis han estat practicades a Egipte i confirmades per científics alemanys, ha indicat Hawass. Els resultats han estat publicats a la revista Journal of the American Medical Association (JAMA).

El director del Consell Suprem de les Antiguitats d'Egipte ha confirmat que aquests estudis han permès determinar que el cos del pare del jove rei era el d'una mòmia trobada a la vall dels Reis, que la majoria dels arqueòlegs atribuïen al faraó Akhenaton.

El cos de la mare del faraó és, segons Haswas, el d'una mòmia identificada amb el codi KV35YL. La investigació permet descartar la hipòtesi que es pugui tractar de Nefertiti, dona d'Akhenaton


AFP

EL CAIRE
17/2/2010
http://www.elperiodico.cat/