30 de març 2010

Part de la Domus Aurea es desprèn durant els treballs de restauració



L'antic palau romà de l'emperador Neró està tancat al públic des del 2005 mentre es reforma l'interior
La Domus Aurea de Roma, el palau daurat on l'emperador Neró va establir la seva residència privada durant els seus últims anys de vida, va patir un despreniment en una de les galeries, durant els treballs de restauració que es duen a terme en el monument, que s'aixeca a pocs metres del Coliseu.
El despreniment es va produir en la coneguda com Galeria Trajana, que dóna accés al complex arqueològic, i que es troba sota uns jardins. Uns seixanta metres quadrats es van desprendre del sostre de la galeria a causa de les filtracions d'aigua que hi ha hagut a causa de les últimes pluges.
La zona afectada estava tancada al públic en el moment de l'ensorrament, encara que els bombers han establert un perímetre de seguretat a la zona mentre determinen l'abast total del succés.
 Des de 2005, el "palau daurat" estava tancat al públic per les tasques de restauració a les que estava sent sotmès i pel risc de despreniments per l'aigua que es filtra en l'època de pluges en els jardins que es troben sobre el monument.
 La zona més turística de Roma
Als voltants de l'àrea arqueològica de la Domus Aurea, una de les zones més turístiques de la capital italiana, es troben també importants monuments com el Coliseu, els Fòrums Imperials i diverses basíliques.
Construïda per l'emperador Neró (37-68 dC) després del gran incendi que va assolar Roma l'any 64 dC, la Domus Aurea va ser concebuda com una representació del cosmos i estava vinculada al moviment del sol i de les estrelles.
A més dels acabats en or que la van caracteritzar i li van donar nom, en els sostres de les seves galeries destacaven les incrustacions de metalls semiprecioses i de làmines d'ivori.  Anys després de la seva creació, Vespasià va recuperar l'edifici per al gaudi dels ciutadans amb el propòsit de guanyar-se el favor del poble romà.
L'edifici ha estat tancat i obert de manera parcial al públic en diverses ocasions i, amb les obres que s'estaven duent a terme des de 2005, s'esperava poder garantir la seva obertura completa d'aquí a dos anys.


FOTO :Vista de la Domus Aurea, frente al Coliseum.AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO
FONT : www.publico.es