29 de maig 2011

I Jornada d'Història dels Segles XV i XVI


Crònica Sant Jeroni de la Murtra. I Jornada d'Història dels Segles XV i XVI
Dissabte 28 de maig de 2011 es va celebrar al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra la primera Jornada d'Història de Catalunya dels segles XV i XVI, organitzada per en Daniel Ybanyez. A l'esdeveniment hi van assistir unes trenta persones. D'acord amb el programa, a les 10 hores es va fer una visita comentada al Monestir en la qual Carles Díaz va exposar la història de la institució religiosa.
 
A continuació van intervenir Daniel Ibànyez (Histocat), Jaume Aymar (Fund. Catalunya-Amèrica), Carles Díaz (Fund. Catalunya-Amèrica), Carles Camp (Histocat), Manel Capdevila (INH) i Miquel Manubens (Centre d'Estudis Colombins), que van exposar diferents aspectes de la història de Catalunya des de la perspectiva de la importància del Monestir.
 

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Només els catalans odien els catalans... heus aqui la trista història d'una autodestrucció.

Kefes ha dit...

Els reis catalans i la Nació catalana eren massa nobles perquè poguessin engrillonar els altres pobles i sotmetre'ls a les seves lleis. La nació catalana per alguna cosa era l'espill de la democràcia, per a no aventurar-se en empreses vergonyoses, que tinguessin com a finalitat l'esclavització dels altres pobles. Catalunya es serveix de les seves energies per a alliberar Sicília del poder despòtic dels Anjou, i deixar-la després en llibertat absoluta per a regir els seus destins. Catalunya destina les seves energies per a revoltar-se contra un Papa, que té més de tirà que de representant de Crist. Catalunya destina les seves energies a obrir camins al comerç i a la indústria. Catalunya realitza, en fi, una tasca plenament civilitzadora, sense enllotar-se dins les xacres vergonyoses de l'imperialisme i del domini.
Alexandre Deulofeu. Catalunya i l’Europa futura. Capítol II. Catalunya a través de la seva història. Pàgines 24 a 29.