Els compostos que causen aquest gust són en molts vegetals i acostumen a indicar toxicitat
Alguns individus neandertals, igual que passa amb un 30% dels humans moderns, eren incapaços de percebre el gust amarg dels aliments, cosa que constitueix un misteri evolutiu ja que, en molts casos, aquest gust és indicatiu de toxicitat.Aquesta conclusió l'han obtinguda un grup d'investigadors del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) després d'haver analitzat un fragment del gen TAS2R38 --que codifica la percepció de l'amargor en els humans moderns-- en un individu neandertal del jaciment del Sidrón, a Astúries.
L'individu analitzat tenia la variant causant de la no percepció del gust amarg en una còpia del gen, però no en l'altra, "cosa que significa que era capaç de notar l'amargor, però menys" amb la qual cosa necessitaria més quantitat de substància per percebre'l, segons l'investigador Carles Lalueza Fox.
Descobriment casual
Els compostos que donen el gust amarg són presents en molts vegetals, com el bròquil, la col, les cols de Brussel·les, les endívies i algunes fruites, i poden ser tòxics si s'ingereixen en grans quantitats; per això és difícil entendre l'existència evolutiva d'individus que no els poden notar."L'existència d'individus que no perceben el gust amarg és un misteri des del punt de vista evolutiu. Potser podria explicar-se per algun efecte selectiu que conferís als que no en noten el gust algun avantatge, com ara detectar algun altre compost no identificat, però encara no ho sabem", indica Lalueza.La variació en la percepció del gust amarg es va descobrir el 1931, quan Arthur L. Fox, treballador químic de Du Pont de Nemours and Company, dels EUA, sintetitzava el compost Phenylthiocarbamide (PTC), que es va volatilitzar accidentalment al laboratori. Un dels seus col·legues va advertir que era amarg, però Fox no ho notava.
Percebre o no percebre el gust amarg
Una enquesta entre els empleats va mostrar que hi havia persones que no perceben el gust amarg i persones que sí. Segons estudis posteriors, el 30% dels humans no percep el gust amarg. Els individus amb una determinada classe d'aminoàcid a les dues còpies del gen a la posició 49 sempre són persones que no el perceben i aquells que la presenten en una de les dues còpies del gen poden notar-ne el gust, però menys.El neandertal del Sidrón no percebia el gust amarg. El jaciment asturià, on es fan excavacions des del 2000, ha permès recuperar prop de 1.600 restes òssies d'almenys 10 individus neandertals.
EFEOVIEDO
2 comentaris:
Que algú m'expliqui per què aquests poden obtenir ADN analitzable de restes "fòssils", i no és possible obtenir ADN de qualitat de les restes dels Colom?
Ja no entenc res!
Facil, perque tenen molts esquelets complers i d'en Colom nomès queden 150grs.
Si tenen l'adn d'en Colom, i es demostrat que es el pare de Fernando Colón i el germà de Diego Colón.
El que no tenen es tota la sequencia complerta del ADN per poder afirmar d'on era, cosa que si la tinguesin tampoc es que sigui molt de fiar.
Recorda al sr Pelegrí: d'on vinc?, d'on soc?, on vaig neixer?, on visc?
Sabriem com a molt l'origen dels seus avantpassats mascles, res mes, o sigui lo de sempre, caucasià, indo-europeu, i poca cosa mes.
Publica un comentari a l'entrada