31 de des. 2007

NOU LLIBRE NITO VERDERA


El passat 14 de Septembre es va presentar el llibre d'en Nito Verdera a Eivissa.

He estat dels pocs afortunats que ha pogut llegirlo ja, ( i no un sol cop, sinó quatre ) i si en voleu una opinió es que es l'únic llibre que he llegit sobre Colom que fuig de qualsevol tipus d'especulació i va a les coses concretes, desmentint les fal·làcies i enfortint els arguments sobre la catalanitat de l'Almirall però nomès fins on es constatable, i amb proves i arguments.

No es nou això de que rellegeixi els llibres tants cops. Sempre faig una llegida normal, una segona per subratllar el que m'interessa o els arguments nous, i la tercera quan incorporo arguments al meu web.No es aquest el cas. En aquest cas l'he hagut de llegir varies vegades per feina, dons jo he estat l'afortunat dissenyador i productor de l'obra. Evidentment en Nito es la mare del llibre, però jo em sento una mica el pare, que com be sabeu es innecessària la seva presencia el dia que neix, avui a Eivissa, com tants cops som innecessaris els pares, però mare nomès hi ha una.

Al llibre d'en Simon Wiesenthal sobre Colom s'afirma que si a un poble hi han dos jueus, segur que hi hauran dues sinagogues diferents. En això del colombisme passa el mateix, cada colombista te la seva teoria. Potser serà per això que tenim tants Von Danikens interessats en el tema, i també potser deu ser gràcies a aquests Von Danikens que l'argumentari no prospera.

Però en Nito no explica la seva teoria, nomès es posa fort en els arguments, i desprès de tot el llibre tombant, una per una, totes les teories especulatives sobre l'origen d'en Colom, totes les fal·làcies (magnifica paraula), ens demostra amb arguments que en Colom era català i que la seva relació amb Eivissa era fortissima.Si aquesta relació es deguda a haver nascut, a haver viscut de petit, o a haverho fet quan aprenia l'art de la navegació es encara un misteri i un altre fil per on anar treballant.

També queda demostrat, i per això en Nito ha corregut mig mon parlant amb experts en hebraisme, que en Colom era jueu. Les proves que hi aporta en Nito son noves i contundents. Es un altre tema que per a tots nosaltres hauria d'afegirse als peritatges de Gabriel Roura i Lluís de Yzaguirre com a "dogmes de fe" que demostren la personalitat de l'Almirall.

Entre les coses que no diu al llibre, i que també s'ha adonat per primer cop en Nito, hi ha que el famós monument de Barcelona, erigit molts anys abans de que en Luis Ulloa vingués a Barcelona a "descobrir-nos" que Colom era català, el dit de Colom no assenyala ni a Amèrica, ni a Gènova, ni a Mallorca, sinó que assenyala a Eivissa. I això no es una teoria, sinó un fet constatable simplement amb una brúixola i un mapa, perquè es evident, que ningú ha fet girar l'estàtua en tots aquests anys.

Ja sabeu tots que la web
www.xpoferens.cat està en castellà, i això te la explicació que no crec que sigui necessari convèncer als catalans de la catalanitat de l'Almirall. Pel mateix motiu el llibre d'en Nito, en castellà, sera llegit arreu i espero que, aquesta sí, sigui la punta de llança que faci d'una vegada ja, influir decisivament en que els historiadors de tot el mon canviïn de criteri, perquè amb la quantitat de dades, arguments i informacions que hi ha al llibre, si algun historiador que llegeixi el llibre segueix amb la idiotesa de la genovesitat, no serà nomès un mal historiador, sinó que serà perquè es una altra cosa que prefereixo no anomenar.

Per tant us convido especialment a comprar i recomanar el llibre "Cristóbal Colón, el libro de las falacias y relación de cuatro verdades" d'en Nito Verdera, dons amb aquest llibre en Nito s'afegeix definitivament a la petita llista d'autors que qualsevol interessat mínimament en el tema ha de tenir com a referència : Madariaga, S.E. Morison, H.Harrise, el Pare Casaus, A.B.Gould, etc.I, a partir d'aquí, podreu deixar alguns llibres que no es necessari que us digui els títols, junts amb els altres llibres de ciència-ficció que tingueu a la vostra biblioteca, amb els de Von Daniken y companyia.
Miquel Manubens


Noticies de premsa sobre el nou llibre:PUNTS DE VENDA DEL LLIBRE :

1 comentari:

Tondo Rotondo ha dit...

Ânims en la tasca de tirar endavant un blog d'aquestes característiques... Una abraçada!