31 de març 2010

És aquest el veritable rostre de Jesús?


L'home embolicat en el Llençol Sant, el qual molts creuen que va ser el llenç funerari de Jesús, era baixet, moreno i no tenia els ulls blaus, segons suggereix un equip de realitzadors americans que han realitzat una reconstrucció del seu aspecte a partir dels dades existents sobre les restes de sang i material orgànic trobats en aquest sudari.
Segons el diari New York Post, la reconstrucció en 3D mostra el veritable aspecte de l'home embolicat en el Llençol Sant.  La imatge va ser reconstruïda minuciosament per ordinador per a un reportatge del Canal d'Història que s'emetrà la propera setmana.
«El veritable rostre de Jesús», com així ho anuncia el New York Post, va ser recreat, segons el responsable de la realització, Rayo Downing, director de l'empresa Studio Macbeth d'animació i il lustració digital, a partir de les dades de la sang que es trobava sobre el Llençol Sant i transformant-los en una imatge de 3D.
Com explica Downing, la sang trobada a la Llençol Santa no es correspon específicament amb «les línies del rostre de Jesús perquè el seu cos no es va tapar sinó que es enrotllar».
Downing rebutja la teoria popular que sosté que la imatge que apareix al web santa es va crear quan s'oxigenaren els olis amb els quals suposadament fou embalsamat el cos de Jesús després de la seva mort a la creu.
Per la seva banda, demanda que la seva tècnica de recreació d'imatges per ordinador ha descobert quines substàncies van crear la imatge del Sant Sudari de manera que per primera vegada pot oferir «la instantània del rostre real de Jesús».
ABC.es
31-03-2010
MADRID