27 de jul. 2007

Isaac Newton va preveure que la fi del món seria el 2060

18/6/2007 20:54 h
ES VA BASAR EN L'ANTIC TESTAMENT
Isaac Newton va preveure que la fi del món seria el 2060


El científic britànic Isaac Newton, descobridor de la llei de gravetat, va preveure que la fi del món arribarà el 2060, segons una exposició que s'ha inaugurat a la Universitat Hebrea de Jerusalem.

L'exposició revela nous documents sobre el treball i les investigacions del científic, que va viure entre 1642 i 1727, de les quals es dedueix que, a més de la física i l'alquímia, va estudiar profecies apocalíptiques escrites a l'antiguitat.

Càlculs sobre l'Antic Testament"Ens revelen que Newton es va esforçar a desxifrar el que ell considerava que eren coneixements secrets, coneixements codificats en les escriptures sagrades de cultures antigues i d'altres arxius històrics", ha dit la filòsofa Yamima Ben Menahem, comissària de l'exposició, en un comunicat.

Entre els manuscrits del científic n'hi ha un en el qual tracta de calcular la fi del món segons el llibre del profeta Daniel a l'Antic Testament i arriba a la conclusió que es produirà l'any 2060.En altres, analitza textos hebreus consagrats en la litúrgia jueva així com fragments del filòsof i metge cordovès Maimonides.

Exposats per primera vegada
Els documents de l'exposició Els Secrets de Newton pertanyen a la Biblioteca Nacional d'Israel, situada al campus de ciències de la Universitat Hebrea.Segons Ben Menahem, aquesta és la primera vegada que s'exposen els documents del consagrat científic britànic, que mostren una de les seves cares més desconegudes, la de tractar d'extreure material científic de textos antics com la Bíblia i el Talmud.

LINKS RELACIONATS :
http://es.wikipedia.org/wiki/C%C3%B3digo_secreto_de_la_Biblia
El Código de la Biblia
Códigos de Dror Bar-Natan
Códigos de Doron Witztum
Códigos de Brendan McKay
Códigos de Harald Gans
Respuesta de McKay a Gans
Conclusiones de la investigación del experimento de Gans
Ejemplo de web cristiana sobre el código
Algunos ensayos sobre el tema
Códigos en la Constitution de EEUU hallados por J.A. Paulos
Resumen objetivo sobre el tema
Punto de vista de algunos matemáticos