27 de febr. 2007

La tomba de Jesús

Un documental de James Cameron afirma que Jesús va ser enterrat amb Maria Magdalena i el fill de tots dos

Jesús i Maria Magdalena van mantenir una relació fruit de la qual va néixer un fill, a qui van posar Judah. Tots tres van ser enterrats a Jerusalem en dues tombes que van ser trobades fa 27 anys. Així ho assegura el documental canadenc L'última tomba de Jesús, que signen el director de Titànic, James Cameron, com a productor, i el realitzador israelià Simcha Jacobovici, com a director.
El documental, que diumenge s'estrena al Discovery Channel, portarà polèmica. Els cineastes argumenten que les tombes de més de 2.000 anys que uns treballadors de la construcció van trobar l'any 1980 en un suburbi de Jerusalem pertanyen a Jesús i la seva família i basen les seves hipòtesis en els anys de feina d'arqueòlegs i experts en genètica, així com en les restes d'ADN que s'han trobat en tots dos taüts. En sis dels deu ossaris que es van trobar hi ha inscrits en arameu els noms de Jesús, fill de Josep, dues Maries (Maria Magdalena i Maria, mare de Jesús), Judah, fill de Jesús, Josep, germà de Jesús, i Mateu. Els escèptics, però, asseguren que aquests noms eren molt comuns a l'època i que, en cas que Jesús i la seva família s'haguessin pogut permetre una tomba, aquesta hauria estat a Natzaret.
"Mai he dubtat que hi va haver un Jesús històric, però com que no hi havia fotografies ni càmeres no hem pogut tenir-ne proves físiques en imatge", va assegurar ahir l'oscaritzat director, que, de totes maneres, considera que el descobriment de la tomba no contradiu la resurrecció de Jesús, un dels pilars del cristianisme.
Ahir també es va presentar el llibre The Jesus Family Tomb, signat pel director del projecte, Simcha Jacobovici, i l'arqueòleg Charles Pellegrino, en què ofereixen més detalls sobre "el descobriment i la investigació que pot canviar la història", diuen. "El codi Da Vinci és ficció, però L'última tomba de Jesús és realitat", asseguren els creadors d'aquest documental, que ahir es va presentar a Nova York en una roda de premsa precedida de molt secretisme.


Lara Bonilla
AVUI
http://www.avui.cat/avui/diari/07/feb/27/341448.htm

1 comentari:

Anònim ha dit...

segun los expertos los nombres de jesus , maria y del supuesto eran muy comunes ......es mas e el mismo cementerio esta se triada de nombres repiten varias veces......ademas para que van a enterrar a jesus en un barrio de jerusalem si la finca familiar sua y de la magdalena ( betania ) está a una distancia de menos e 3 kms....